Despre Noi

Descopera impreuna cu noi Universul creat pentru copilul tau la gradinita Casuta Piticilor | sector 1 Bucuresti !

De ce Gradinita Casuta Piticilor?

Grădinita Casuta Piticilor sector 1 – Bucuresti este autorizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este in curs de acreditare

Sanatate si Siguranta

Sanatate

Asistenta gradinitei:

Pentru a preveni imbolnavirile asistenta gradinitei efectueaza triaj zilnic.
Nu se permite intrarea copilului in colectivitate daca acesta prezinta semne de boala vizibile.
Ca parte integrantă a programului nostru complet, servirea mesei are un rol foarte important, meniul copiilor fiind elaborat şi ales în funcţie de vârsta şi de nevoile acestora.

Cantină proprie

Mâncarea este gătită zilnic în cantina proprie.
Acordăm o mare importanţă încurajării copiilor să consume cât mai multe alimente proaspete şi sănătoase, în special legume şi fructe. In fiecare vineri copiii fac salata de fructe sau legume, dar si dulciuri de casa: cornulete, fursecuri, placinta. Astfel ei invata practic ce inseamna sa mananci sanatos.
Ştim cu toţii că mâncărurile şi băuturile care conţin zahăr, grăsimi şi conservanţi sunt aproape imposibil de evitat în societatea modernă în care trăim.
Cu toate acestea, încercăm să minimalizăm aceste influenţe negative şi să-i învăţăm pe copii, prin diferite metode agreate de ei, să mănânce cât mai sănătos.
Gustarea de fructe este o gustare mobilă pentru a nu deranja programul educativ sau recreativ al copiilor.
Meniul este stabilit ţinând cont de normele în vigoare impuse de Direcţia Sanitară, de preferinţele copiilor şi de recomandările medicului pediatru.
Noi încurajăm copiii să folosească tacâmurile în mod corect şi să mănânce singuri. Acestea sunt deprinderi importante pe care copiii trebuie să le exerseze zilnic. Copiii învăţa să se descurce singuri, să fie independenţi şi curajoşi, încă de la cele mai mici vârste.
In cadrul gradinitei nu servim niciodata copiilor mezeluri la micul dejun.
La cresa si la gradinita parintii nu au voie sa le dea copiilor dulciuri, bauturi carbogazoase, chipsuri sau orice alimente care intra in categoria de junk food.

Sport: in programul saptamanal copiii au ore de sport.

Jocuri in aer liber: Jocurile si activitatile in curte constituie o parte importanta a programului.

Siguranta

Copiii sunt in siguranta pe toata perioada programului.
La cresa si gradinita, copiii sunt supravegheati in permanenta.
Organizare: atat salile de grupa, locul de joaca cat si celelalte spatii sunt concepute pentru a preveni orice fel de accidentari.
Activitatea din gradinita poate fi observata on-line printr-un sistem de supraveghere ce ofera parintilor siguranta si posibilitatea de a sti in orice moment ce face micutul la gradinita.

Pe blog